Novi Transit Connect

Z dovršenim novim videzom, celovito posodobljeno notranjostjo in več naprednimi tehnologijami kot kadarkoli doslej je novi Transit Connect naredil velik korak naprej.

Še vedno ga odlikujejo čvrstost, trpežnost in funkcionalnost, tako značilne za Transita, dopolnjujejo pa jih dovršene funkcije, kot sta odprtina v predelni steni za prevoz daljših predmetov in prilagodljiv sovoznikov sedež. Izbirate lahko med kratko in dolgo medosno različico s prostornino za tovor do 3,6 m³ (VDA), nosilnostjo 520–903 kg in različnimi karoserijskimi izvedbami, saj so na voljo tako furgon kot kombi in furgon s podaljšano kabino. Izjemno dovršeni dostavnik vas bo zagotovo navdušil tudi z neprecenljivimi tehnologijami za pomoč vozniku. Med njimi so sistemi za zagotavljanje povezav in prostoročno uporabo naprav, nadzor in uravnavanje hitrosti ter celo za pomoč pri zaščiti pešcev v okolici vozila.

Tehnologije pomagajo zmanjšati porabo goriva in izpuste ter s tem na stroške uporabe.

Inteligentna pomoč pri spoštovanju hitrostnih omejitev

Inteligentna pomoč pri spoštovanju hitrostnih omejitev

Novi Transit Connect je zdaj na voljo z inteligentno pomočjo za uravnavanje hitrosti, ki vam zagotavlja boljši nadzor nad hitrostjo in vam omogoča, da se osredotočite na vožnjo. Kamera prepoznavanja prometnih znakov najprej samodejno zazna trenutno omejitev hitrosti (če jo aktivirate, seveda), nato sistem prilagodi največjo hitrost v skladu s to omejitvijo.

Motor, ki je delaven tako kot vi

Motor, ki je delaven tako kot vi

Najsodobnejši Fordovi dizelski motorji EcoBlue v izvedbah s 55 kW (75 KM), 74 kW (100 KM) in 88 kW (120 KM) so izjemno napredni in opremljeni s turbopolnilnikom, da zagotavljajo občutno manjšo porabo ter večjo zmogljivost in prefinjenost. Obenem so odzivnejši in tišji kot kadarkoli doslej.

SYNC 3. Za lahkotno prostoročno izkušnjo.

SYNC 3. Za lahkotno prostoročno izkušnjo.

Ford SYNC 3 je napreden sistem, ki vam omogoča, da ostanete povezani ter upravljate svoj telefon, glasbo in navigacijo. Uporabite lahko glasovno upravljanje in 15,24 cm (6-palčni) barvni zaslon na dotik, ki podpira kretnje, kot sta ‘ščipanje’ in ‘poteg’. Funkcija Live Traffic* vam bo pomagala, da se izognete prometnim zastojem. Za priklic najbližjih restavracij zadošča ukaz “Lačen sem”.
*V povezavi z aplikacijo Ford Pass na vašem mobilnem telefonu. Funkcija Live Traffic je brezplačno na voljo dve leti po registraciji in zahteva SYNC 3 z navigacijo. Pri prenosu podatkov lahko pride do dodatnih stroškov, ki jih zaračuna vaš ponudnik storitev.

Sistem, ki pomaga zaščititi pešce

Sistem, ki pomaga zaščititi pešce

Pomoč pri preprečevanju trčenja zaznava vozila in pešce na cesti pred vozilom. Zazna lahko tudi možnost, da bo pešec prečkal pot vozila. Sistem vas opozori na zaznano nevarnost trčenja in če se ne odzovete, samodejno zavira. Tehnologija je zasnovana tako, da prepreči nezgodo ali zmanjša stopnjo trčenja, če se mu ni možno izogniti, deluje pa do hitrosti 80 km/h.

Da boste lahko kljub predelni steni prevažali dolge predmete

Da boste lahko kljub predelni steni prevažali dolge predmete

Vse različice furgona z dvojnim sovoznikovim sedežem so na voljo z domiselno odprtino v predelni steni, ki vam omogoča prevoz do 3 metre dolgih predmetov v furgonu s kratko medosno razdaljo (L1) in do 3,4 metra dolgih predmetov v furgonu z dolgo medosno razdaljo (L2). Loputo na dnu predelne stene preprosto odprete in predmete skozi odprtino pomaknete iz prostora za tovor pod sovoznikov sedež. Za predelno steno je prostor za dve evropaleti (L1) ali do štiri plošče z dimenzijami 2,4 x 1,2 metra (L2).

Sodobno oblikovanje, ki pritegne občudujoče poglede

Novi Ford Transit Connect je ultra-sodobno preoblikovan. Odlikuje ga dovršen, zmogljiv in aerodinamičen videz. Nova maska s tremi prečkami brezhibno dopolnjuje vitkejše zmogljive ksenonske žaromete in odlično poudari sprednji del. Poleg svežega videza spodnji del maske in sprednji spojler poskrbita še za aerodinamično učinkovitost.

Udobje osebnega avtomobila. Praktičnost dostavnika.

Novi Ford Transit Connect navduši z nadgrajeno notranjostjo, ki jo odlikujejo udobnejši in trpežnejši materiali ter inteligentno izkoriščen prostor. Srednji sedež lahko s preklopom navzdol spremenite v mizico, če pa ga dvignete, pa se pokaže skrit predal. V novo armaturno ploščo je vgrajen ‘lebdeč’ 15,24 cm (6-palčni) barvi zaslon na dotik, ki je del Fordovega sistema za komunikacije in razvedrilo SYNC

Karoserijska izvedba in prostornina

Z različnimi karoserijskimi izvedbami (furgon, furgon s podaljšano kabino in kombi), sedeži za dve do sedem oseb, dvema dolžinama in nosilnostmi do 903 kg boste zagotovo našli Transita Connect, ki bo izpolnil vse vaše zahteve.

Pri vsaki karoserijski izvedbi lahko izbirate še med različnimi specifikacijami in možnostmi opreme, da vozilo povsem prilagodite svojim željam.

Če želite dodati še bolj specializirane možnosti, bodo zanje poskrbeli v oddelku za posebne predelave vozil (SVO), kjer nudijo vse od unikatnih barv do posebnih sistemov za natovarjanje in še marsikaj.

Furgon L1 in L2

Furgon L1 in L2

Model z veliko prostora, odličnimi proporci in ekstremno funkcionalnostjo: prostor za tovor je ločen s predelno steno (z oknom ali brez njega) polne višine in širine, v voznikovi kabini pa sta dva ali trije sedeži. Serijska oprema vključuje ena drsna vrata za natovarjanje s strani in simetrična zadnja vrata. Poleg tega lahko izberete okno v prtljažnih vratih, za doplačilo je lahko opremljeno z brisalcem, šobo za pranje in ogrevanjem za večjo preglednost.

L1 (krajša medosna razdalja)

- Skupna dolžina: 4425 mm
- Višina strehe: 1830 mm
- Prostornina prostora za tovor: 2,9 kubičnega metra
- Dolžina z odprtino: 3,0 m, predelna stena z odprtino za prevoz (za doplačilo)
- Nosilnost približno: do 903 kg
- Dovoljena skupna masa: 2 t ali 2,4 t
- Vlečna obremenitev: do 1466 kg pri prikolici z zavorami

L2 (daljša medosna razdalja)

- Skupna dolžina: 4825 mm
- Višina strehe: 1828 mm
- Prostornina prostora za tovor: 3,6 kubičnega metra
- Dolžina z odprtino: 3,4 m, predelna stena z odprtino za prevoz (za doplačilo)
- Nosilnost približno: do 861 kg
- Dovoljena skupna masa: 2,1 t, 2,2 t, 2,3 t ali 2,4 t
- Vlečna obremenitev: do 1404 kg pri prikolici z zavorami

 

Kombi L1 s 5 sedeži in L2 M1 s 7 sedeži

Transit Connect Kombi je opremljen s prilagodljivim sistemom zadnjih sedežev. Tako pri petsedežni različici L1 kot pri sedemsedežni različici L2 omogočajo sedeži izjemno prilagodljivost z maksimalno izrabo prostora in zagotavljajo prostor za tovor ali prevoz potnikov.
V petsedežni različici L1 so sedeži v drugi vrsti deljeni v razmerju 60:40, naslonjala je možno plosko zložiti, da cel sedež 'izgine', kar omogoča optimalno uporabo tovornega prostora.
V sedemsedežni različici L2 je možno sedeže v drugi vrsti plosko zložiti in jih pomakniti naprej navzdol v prostor za noge. V kombinaciji s sedeži v tretji vrsti, ki so deljeni v razmerju 50:50 in jih je prav tako možno plosko zložiti, lahko hitro in preprosto zagotovite velik, raven prostor za tovor. Sedeže v tretji vrsti je možno tudi pomikati naprej in nazaj ter nastaviti naklon naslonjala.
S standardoma ISO in DIN skladna premična mrežasta predelna stena ločuje tovor od potnikov.

L1 (krajša medosna razdalja)

- Skupna dolžina: 4425 mm
- Višina strehe: 1830 mm
- Sedeži: 5 sedežev
- Vlečna obremenitev: do 1486 kg pri prikolici z zavorami

L2 (Daljša medosna razdalja)

- Skupna dolžina: 4825 mm
- Višina strehe: 1828 mm
- Sedeži: 5 ali 7 sedežev
- Vlečna obremenitev: do 1418 kg pri prikolici z zavorami

 

Barve

Da bo vaš dostavnik še bolj individualen, je na voljo nič manj kot deset intenzivnih barv, med katerimi so tri nove za Transita.

Kapoor Red
Blazer Blue
Diffused Silver
Metal Blue
Frozen White
Race Red
Moondust Silver
Guard
Shadow Black
Magnetic
Kapoor Red
Transit Connect
Transit Connect
Transit Connect
Transit Connect
Transit Connect
Transit Connect
Transit Connect
Transit Connect
Transit Connect
Transit Connect

Ko delo postane zabava

Vsaka funkcija in tehnologija v novem Fordu Transitu Connect je zasnovana tako, da vam olajša življenje. Stalno delovanje naprednih tehnologij, kot sta prepoznavanje prometnih znakov in sistem za ohranjanje voznega pasu, poskrbi za vožnjo brez stresa. Druge sisteme, na primer aktivno pomoč pri parkiranju in prilagodljivi tempomat, vključite ročno, ko jih potrebujete.

Pomoč pri spoštovanju hitrostnih omejitev

Pomoč pri spoštovanju hitrostnih omejitev

Inteligentna pomoč za uravnavanje hitrosti vam zagotavlja boljši nadzor nad hitrostjo in vam omogoča, da se osredotočite na vožnjo. Kamera prepoznavanja prometnih znakov najprej samodejno zazna trenutno omejitev hitrosti (če jo aktivirate, seveda), nato sistem prilagodi največjo hitrost v skladu s to omejitvijo*.

*Za upoštevanje hitrostnih omejitev je vedno odgovoren voznik.

Aktivna pomoč za še lažje parkiranje

Aktivna pomoč za še lažje parkiranje

Aktivna pomoč pri parkiranju vas lahko usmerja pri bočnem ali pravokotnem parkiranju. Preprosto pritisnite na gumb in senzorji tega inovativnega sistema med vožnjo poiščejo primerna parkirna mesta. Nato sistem poskrbi za obračanje volana, vi pa dodajate plin, prestavljate in zavirate (skladno s prikazi na zaslonu in zvočnimi signali). Prav tako vam lahko sistem pomaga zapeljati iz parkirnega mesta po bočnem parkiranju.

Žarometi, ki se samodejno vklopijo, ko jih potrebujete

Žarometi, ki se samodejno vklopijo, ko jih potrebujete

Novi vitkejši žarometi s samodejnim vklopom delujejo z zmogljivimi ksenonskimi žarnicami, v žaromete pa so vgrajene tudi dnevne luči LED. Tipalo zazna slabšo osvetljenost, ko se zmrači ali pri nenadnih spremembah, na primer v predorih. V tem primeru samodejno zasvetijo žarometi, da je vožnja prijetnejša in varnejša.

Vidi prometne znake, ki ste jih morda spregledali

Vidi prometne znake, ki ste jih morda spregledali

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov lahko prepozna tako trajne kot začasne znake in oznake ob cesti ali nad njo. Med instrumenti se pokaže simbol z oznako hitrostne omejitve ali prepovedi prehitevanja ter se spremeni skladno z zaznano novo omejitvijo.

Napredni sistem, ki vam pomaga ostati na voznem pasu

Napredni sistem, ki vam pomaga ostati na voznem pasu

Sistem za ohranjanje voznega pasu s pomočjo naprej usmerjene kamere zaznava nenamerno vožnjo iz voznega pasu. Opozarjanje na ohranjanje voznega pasu vas v tem primeru opozori s tresenjem volana in prikazom. Če se ne odzovete (pravočasno), vas pomoč za ohranjanje voznega pasu z navorom krmiljenja pomaga usmeriti nazaj na ustrezni vozni pas. Tehnologija je zasnovana za večpasovne ceste (npr. avtoceste), zato se samodejno izklopi pri hitrostih pod 70 km/h, sistem pa lahko tudi ročno izklopite.

Senzorji, ki poskrbijo za parkiranje brez stresa

Senzorji, ki poskrbijo za parkiranje brez stresa

Parkirni senzorji na sprednjem in zadnjem delu vozila vam pomagajo oceniti razdaljo med vami in ovirami pred ali za vozilom. Ko senzorji zaznajo oviro, vas sistem opozori s prikazom in zvočnim signalom, ki postaja intenzivnejši, ko se bližate oviri.

Preprostejša vzvratna vožnja

Preprostejša vzvratna vožnja

Stebrički, kolesa, nizki zidovi … Vzvratna kamera na zaslonu v sredinski konzoli prikaže vse, kar se skriva za vozilom. Poleg prikaza predmetov, ki ste jih morda spregledali, vam sistem s prikazom usmerjevalnih črt pomaga parkirati tudi v še tako utesnjena parkirna mesta. Kamera se samodejno vklopi, ko izberete prestavo za vzvratno vožnjo.

Pomoč za ohranjanje voznega pasu poskrbi tudi za opozorilo v primeru utrujenosti

Pomoč za ohranjanje voznega pasu poskrbi tudi za opozorilo v primeru utrujenosti

Sistem stalno nadzira vašo zbranost pri vožnji in zazna vse spremembe, povezane z utrujenostjo. Če zazna zmanjšanje pozornosti, se na zaslonu pokažeta opozorilni simbol in sporočilo »Naredite premor!«. Pri nadaljnjem zmanjševanju zbranosti sistem ponovno prikaže opozorilo in vas 'predrami' še z zvočnim signalom.

Inteligentni omejevalnik hitrosti

Inteligentni omejevalnik hitrosti

Sistem s pomočjo kamere in sistema za prepoznavanje prometnih znakov zazna omejitev hitrosti na odseku vozišča pred vozilom in samodejno prilagodi hitrost vozila. Sistem med delovanjem vozniku preprečuje vožnjo, hitrejšo od dovoljene na danem odseku. V nujnih primerih lahko voznik preglasi delovanje sistema z močnim pritiskom na stopalko za plin. Sistem se vklopi in izklopi s pritiskom na gumb na volanskem obroču. Voznik lahko izbere toleranco omejevalnika na intervalu +/- 5 km/h.

Sistem za zaznavanje vozila v mrtvem kotu vzvratnih ogledal 'BLIS'

Sistem za zaznavanje vozila v mrtvem kotu vzvratnih ogledal 'BLIS'

Sistem vam lahko pomaga varneje zamenjati vozni pas, saj uporablja radarska tipala, ki zaznajo vozila, ki bi utegnila biti skrita v vašem mrtvem kotu na obeh straneh vašega vozila. Če zaznajo vozilo, ki ga ne vidite, vas opozorijo z vklopom oranžne lučke, ki je dobro vidna na zunanjem ogledalu na isti strani.

Dodaten nadzor pri speljevanju v klanec

Dodaten nadzor pri speljevanju v klanec

Za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju na klancu začeli drseti nazaj ali naprej. Deluje tako, da ohrani pritisk na zavore dodatne 2,5 sekunde ter vam tako daje več časa in nadzora, ko prestavite nogo s stopalke za zavoro na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.

Stabiliziranje pri bočnem vetru

Stabiliziranje pri bočnem vetru

Ta sistem vozniku pomaga ohranjati smer, ko elektronski nadzor stabilnosti zazna, da je vozilo izpostavljeno sunkom bočnega vetra.

Ohranite varnostno razdaljo

Ohranite varnostno razdaljo

Na armaturni plošči je stalno prikazana tudi razdalja do vozila, ki vozi pred vami. Glede na vaše nastavitve vas bo prikaz v barvah semaforja obveščal, ali je razdalja ustrezna ali premajhna. Če se vozilu pred sabo preveč približate, se pokaže še rdeči simbol opozarjanja na nevarnost naleta.

Ford SYNC s pomočjo v sili

Ford SYNC s pomočjo v sili

Pomemben del sistema Ford SYNC je pomoč v sili*. V primeru nezgode s sproženjem varnostnih blazin ali izklopom črpalke za gorivo lahko sistem s pomočjo prek Bluetootha® povezanega mobilnega telefona neposredno pokliče reševalne službe. Klic lahko prekinete ali se po želji pogovorite z operaterjem klicnega centra. Najpomembneje je, da lahko sistem zagotovi ključne informacije, kot so koordinate GPS, tudi če jih vi ne morete.

*Fordova pomoč v sili je na voljo v več kot 40 evropskih državah. Funkcija deluje, če je v vozilu povezan združljiv mobilni telefon in pride do trčenja s sproženjem varnostnih blazin (razen varnostne blazine za zaščito kolena) ali senzorji za zaznavanje trčenja izklopijo črpalko za gorivo. Pomoč v sili ni na voljo v vseh evropskih jezikih.

Za učinkovitejše delo

Novi Ford Transit, ki ga poganja izbrani najnovejši Fordov bencinski motor EcoBoost ali dizelski EcoBlue, združuje moč, trpežnost in učinkovitost. V kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim ali 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki vas bosta navdušila z izjemno vozno izkušnjo, je to dostavno vozilo popoln partner vašega podjetja.

Dizelski motor 1.5-litrski EcoBlue

Dizelski motor 1.5-litrski EcoBlue

Naši dizelski motorji TDCi s 55 kW (75 KM), 74 kW (100 KM) ali 88 kW (120 KM) navdušijo s prefinjeno močjo in vrhunsko učinkovitostjo, saj znaša poraba goriva od 4,7 l/100 km, izpusti CO₂ pa od 123 g/km. Na mestnih ulicah in pri dolgih vožnjah po avtocestah boste še posebej cenili uglajen navor za vožnjo navkreber ali prehitevanje.

*Uradni testni podatki. Dejanska poraba goriva se lahko razlikuje in je odvisna od obremenitve, števila potnikov, sloga in pogojev pri vožnji.

Bencinski motor 1.0-litrski Ford EcoBoost

Bencinski motor 1.0-litrski Ford EcoBoost

Naši večkrat nagrajeni* motorji Ford EcoBoost s turbopolnilnikom, neposrednim vbrizgavanjem goriva in prilagodljivim uravnavanjem ventilov zagotavljajo zmogljivost večjih motorjev ob znatno varčnejši porabi goriva in manjših izpustih.

*Ford EcoBoost. Mednarodni motor leta 2017 v kategoriji do 1.0 litra. Zmagovalec zadnjih šest let zapored.

 Nov, tehnično dovršen 8-stopenjski samodejni menjalnik

Nov, tehnično dovršen 8-stopenjski samodejni menjalnik

Novi Transit Connect je na voljo tudi z naprednim samodejnim menjalnikom. Razvit je bil povsem na novo ter z izboljšanim pospeševanjem in izjemno uglajenim prestavljanjem nadgradi vašo vozno izkušnjo, poskrbi za optimalno porabo goriva in za maksimalno zmogljivost vozila.

6-stopenjski ročni menjalnik pomaga varčevati z gorivom

6-stopenjski ročni menjalnik pomaga varčevati z gorivom

Novi Transit Connect je opremljen s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, da je še varčnejši in učinkovitejši. Ko dosežete dovolj visoko hitrost, prestavite v 6. prestavo in zmanjšajte porabo pri lahkotnem ‘križarjenju’. Navdušilo vas bo tudi uglajeno in hitro prestavljanje.

Privarčujte gorivo s sistemom Auto Start-Stop

Privarčujte gorivo s sistemom Auto Start-Stop

Ko ustavite pred semaforjem ali motor zaradi zastoja deluje v prostem teku, lahko ta tehnologija samodejno izklopi motor (kljub temu pa je zagotovljeno napajanje pomembnih elementov, kot so žarometi, klimatska naprava, radio in sistem Ford SYNC). Za speljevanje zadošča, da kot običajno pritisnete na stopalko sklopke in izberete prvo prestavo, sistem pa bo ponovno zagnal motor. Sistem Auto Start-Stop je še posebej učinkovit na mestnih ulicah, saj lahko porabo goriva zmanjša za do 10 % (v mestnem ciklu).

Nadzor pospeševanja za varčnejšo vožnjo

Nadzor pospeševanja za varčnejšo vožnjo

Inovativna funkcija pospeševanje prilagaja natovorjenosti vozila. Tako lahko glede na slog vožnje porabo goriva zmanjšate za do 15 %. Tehnologija obenem zagotavlja znatno manjšo obrabo motorja, zavor, pnevmatik in drugih komponent vozila.

Dodatek, ki zmanjša količino škodljivih izpustov

Dodatek, ki zmanjša količino škodljivih izpustov

Katalizator SCR (selektivna katalitska redukcija) s pomočjo vodne raztopine sečnine AdBlue® izpuste dušikovih oksidov (NOx) pretvarja v dušik in vodo. Filter delcev nato iz izpušnih plinov vozila odstrani več kot 99 % trdnih delcev. Pravilno delovanje je zagotovljeno le, če je v posodi za AdBlue® vašega dizelskega motorja Ford EcoBlue dovolj ustrezne tekočine. Če je nivo tekočine prenizek, zasveti opozorilni sistem in pokaže se opozorilo sistema.

Za še bolj učinkovito vožnjo

Za še bolj učinkovito vožnjo

Inovativni sistem z načinom Ford Eco Mode ves čas nadzira vpliv vašega načina vožnje na porabo goriva. Pri tem analizira hitrost, prestavljanje in zaviranje, vožnjo s predvidevanjem in razmerje med dolgimi in kratkimi razdaljami.

Vaša mobilna pisarna

V novem Transit Connectu boste uživali z udobjem kot v osebnem avtu, trpežnimi sedeži in voznim položajem z odličnim pregledom zagotavlja sproščeno in prijetno vozno izkušnjo. Obilica naprednih tehnologij od Wi-Fi ter 4G povezave, sprotne posodobitve navigacije s prometnimi obvestili, brezžično polnjenje telefona in še marsikaj. Takšna raven povezav je bila doslej na voljo le doma ali v pisarni.

 SYNC 3. Za lahkotno prostoročno izkušnjo.

SYNC 3. Za lahkotno prostoročno izkušnjo.

Ford SYNC 3 je napreden sistem, ki vam omogoča, da ostanete povezani ter upravljate svoj telefon, glasbo in navigacijo. Uporabite lahko glasovno upravljanje in 15,24 cm (6-palčni) barvni zaslon na dotik, ki za intuitivno navigacijo podpira kretnje, kot sta ‘ščipanje’ in ‘poteg’. Funkcija Live Traffic* vam bo pomagala, da se izognete prometnim zastojem. Za priklic najbližjih restavracij zadošča ukaz “Lačen sem”.

*V povezavi z aplikacijo FordPass na vašem mobilnem telefonu. Funkcija Live Traffic je brezplačno na voljo dve leti po registraciji in zahteva SYNC 3 z navigacijo. Pri prenosu podatkov lahko pride do dodatnih stroškov, ki jih zaračuna vaš ponudnik storitev.

Brezžično polnjenje na poti

Brezžično polnjenje na poti

Nekatere pametne telefone lahko polnite kar brezžično*, zato bo vaša naprava vedno pripravljena za uporabo.

*S protokolom Qi združljivi telefoni in telefoni s polnilnim ovitkom ACV Qi.

Varno držalo za vse vaše naprave

Varno držalo za vse vaše naprave

Držalo je zasnovano za varno namestitev vašega navigacijskega sistema, pametnega telefona ali MP3-predvajalnika in vključuje priključek USB.

Zaženite motor s pritiskom na gumb

Zaženite motor s pritiskom na gumb

Novi Transit Connect samodejno zazna prisotnost edinstvenega obeska, tudi če je ta v vašem žepu ali torbi. Zato le pritisnite gumb za zagon Ford Power in se odpeljite.

Prostor za vse kar potrebujete

Prostor za vse kar potrebujete

Inteligentno zasnovana sredinska konzola je opremljena z 12-voltno električno vtičnico, priključkom USB z možnostjo polnjenja, dvema držaloma za pijačo in prostorom za shranjevanje, v katerega lahko spravite mapo formata A4.

Z ogrevanjem Quickclear hitro očistite vetrobransko steklo

Z ogrevanjem Quickclear hitro očistite vetrobransko steklo

Ta dovršena funkcija vam omogoča, da se v ledeno mrzlih jutrih prej odpravite na pot. Pritisnite na gumb in izjemno tenke žičke se ogrejejo, odtalijo steklo, stopijo sneg in odrosijo vetrobransko steklo ter pomagajo odmrzniti tudi brisalce.

Dodatno udobje z nastavljivimi in ogrevanimi sedeži

Dodatno udobje z nastavljivimi in ogrevanimi sedeži

V vašem vozilu vam bo prijetno ne glede na vreme. Izberite ogrevanje sprednjih sedežev, da vam bo prijetno toplo tudi pozimi.

Nastavite idealno temperaturo zase in za sovoznika

Nastavite idealno temperaturo zase in za sovoznika

Z dvopodročno klimatsko napravo z elektronskim samodejnim nadzorom temperature lahko izberete želeno temperaturo zase in za sovoznika in sistem jo bo vzdrževal z naprednim sistemom za klimatiziranje.

Sistem Ford Easy-Fuel za nadvse preprosto dolivanje (ustreznega) goriva

Sistem Ford Easy-Fuel za nadvse preprosto dolivanje (ustreznega) goriva

S to funkcijo je v vozilo skoraj nemogoče dotočiti napačno gorivo, saj se neustrezna šoba ne poda v odprtino. In ker je Ford Easy-Fuel sistem brez pokrovčka, si ne boste umazali rok z odvijanjem umazanega pokrovčka posode za gorivo.

Zunanji ogledali, ki se zaščitita sami

Zunanji ogledali, ki se zaščitita sami

Za zaščito pred poškodbami se zunanji ogledali po parkiranju s pomočjo elektrike samodejno preklopita k vozilu. Ko sta ogledali preklopljeni k vozilu, sta zaščitena tudi vgrajena elegantna smernika LED. Poleg tega ogrevanje zunanjih ogledal poskrbi, da se boste lahko tudi v ledeno mrzlih zimskih jutrih hitro in varno odpravili na pot.

Prezračite svoje vozilo z daljinskim upravljalnikom

Prezračite svoje vozilo z daljinskim upravljalnikom

Nova funkcija za skupni pomik oken vam omogoča, da z daljinskim upravljalnikom odprete ali zaprete vsa okna svojega dostavnega vozila. Tako boste lahko prezračili vozilo, še preden sedete za volan.

Volanski drog, ki se prilagaja všim potrebam

Volanski drog, ki se prilagaja všim potrebam

Preprosto lahko nastavite višino in odmik volana ter si tako zagotovite idealen položaj za vožnjo.

Dovršena varnost

Novi Ford Transit Connect je opremljen z različnimi tehnologijami, ki varujejo vas, vaše sopotnike in vaš tovor oziroma predmete v vozilu. Nekatere med njimi, kot sta pomoč pri preprečevanju trčenja z zaznavanjem pešcev in zaviranje v sili, zmanjšajo stopnjo trčenja, če se mu ni možno izogniti. Druge – na primer protivlomna zaščita ključavnic in celovit alarmni sistem – zagotavljajo, da so dragocenosti v vozilu kar se da varne.

Sistem za preprečevanje naleta s prepoznavanjem pešcev

Sistem za preprečevanje naleta s prepoznavanjem pešcev

Pomoč pri preprečevanju trčenja zaznava vozila in pešce na cesti pred vozilom. Zazna lahko tudi možnost, da bo pešec prečkal pot vozila. Sistem vas opozori na zaznano nevarnost trčenja in če se ne odzovete, samodejno zavira. Tehnologija je zasnovana tako, da prepreči nezgodo ali zmanjša stopnjo trčenja, če se mu ni možno izogniti, deluje pa do hitrosti 80 km/h.

Elektronski nadzor stabilnosti - izboljšana stabilnost v zahtevnih voznih pogojih

Elektronski nadzor stabilnosti - izboljšana stabilnost v zahtevnih voznih pogojih

Elektronski nadzor stabilnosti stalno spremlja, kako napreduje vozilo. Zaznava, ali je vozilo izgubilo oprijem, in samodejno zavira posamezna kolesa, da ga pomaga stabilizirati. Z naprednimi senzorji – od protiblokirnih zavor do sistema za nadzor zdrsa – spremlja vedenje vozila.

Najboljši oprijem z najmanj napora

Najboljši oprijem z najmanj napora

Napredni sistem za nadzor zdrsa odpravi preveliko vrtenje koles ‘v prazno’ in vam zagotavlja najboljši možen oprijem, zmogljivost in stabilnost, ko jih najbolj potrebujete. Sistem stalno nadzira in prilagaja moč, ki je posredovana posameznim kolesom, da zagotovi maksimalen stik in oprijem, ko pospešujete.

Sistem za nadzor priklopnika, da bo vaša prikolica varno sledila vozilu

Sistem za nadzor priklopnika, da bo vaša prikolica varno sledila vozilu

Nadzor zanašanja prikolice zazna ‘opletanje’ ali nihanje prikolice in pomaga odpraviti težavo z zmanjšanjem hitrosti vozila, da je vleka spet pod nadzorom. Sistem upočasni vozilo z zmanjšanjem navora motorja in s postopnim povečanjem zavornega tlaka vseh koles.

 Pomoč pri zaviranju v sili

Pomoč pri zaviranju v sili

Sistem proti blokiranju zavor (ABS) in elektronska porazdelitev zavorne moči se dopolnjujeta, da je zaviranje kar se da učinkovito. Tudi pomoč pri zaviranju v sili pripomore, da vozilo v nujnih primerih doseže maksimalno učinkovitost zaviranja. Za samodejno uravnavanje skrbi elektronski nadzor stabilnosti, ki zazna, kako močno ste pritisnili na zavorno stopalko in poveča zavorni tlak, če je treba. Pri močnem zaviranju sistem zavornih luči utripa in tako opozori druge voznike.

Opozorilo voznikom za vami, da močno zavirate

Opozorilo voznikom za vami, da močno zavirate

Če morate nenadoma močno zavirati, sistem zavornih luči z utripanjem opozori voznike za vami.

Zgodnje opozorilo na znižanje tlaka v pnevmatiki

Zgodnje opozorilo na znižanje tlaka v pnevmatiki

Če sistem za nadzor tlaka med vožnjo zazna, da je prišlo do znižanja tlaka v kateri od pnevmatik, vas opozori s simbolom, ki zasveti na instrumentni plošči.

Centralno zaklepanje z daljinskim upravljanjem in protivlomna zaščita ključavnic

Centralno zaklepanje z daljinskim upravljanjem in protivlomna zaščita ključavnic

Novi Transit Connect je opremljen s centralnim zaklepanjem z daljinskim upravljanjem, ki je varnejše kot kadarkoli doslej. Tako je možno odkleniti samo ena vrata, druga pa ostanejo zaklenjena tako dolgo, dokler ne pritisnete na gumb v voznikovih vratih. S tem gumbom lahko krmilite zaklepanje vseh vrat vozila. Vse ključavnice so zaščitene proti vlomu, da jih ni možno odpreti na silo.

Dva zmogljiva alarmna sistema

Dva zmogljiva alarmna sistema

Novi Transit Connect je lahko za doplačilo opremljen s celovitim alarmnim sistemom, ki se sproži pri nasilnem odpiranju vrat ali pokrova motornega prostora. Na voljo je tudi še bolj dovršeni alarmni sistem kategorije Thatcham 1. Ta se samodejno aktivira, ko zaklenete vozilo, in v primeru vloma v vozilo, dviganja vozila ali zaznanega gibanja v notranjosti vozila sproži glasno sireno.


Dodatni, neodvisni rezervni alarm

Alarmni sistem kategorije Thatcham vključuje tudi baterijsko napajano sireno za dodatno zaščito. Ta se sproži skupaj z alarmom in zaradi lastnega vira napajanja deluje tudi v primeru, da nepridipravi odklopijo akumulator vozila.

Napredni sistem zračnih blazin

Napredni sistem zračnih blazin

Transit Connect je na voljo z zračno zaveso, zračno blazino ter bočno blazino na voznikovi ter sovoznikovi strani. Napredni senzorji so prav tako nameščeni na ključnih točkah v vozilu, da zagotovijo hiter in nadzorovan odziv.

Izkoristite svoje dostavno vozilo

Preoblikovana notranjost novega Transita Connect zagotavlja več prostora za tovor kot kadarkoli doslej. Zdaj lahko prevažate do 3,4 metra dolge predmete in dve evropaleti. Stranska vrata, ki so za doplačilo na voljo na obeh straneh vozila, omogočajo preprosto natovarjanje in raztovarjanje. Z domiselnimi prostori za shranjevanje v kabini vam ne bo nikoli zmanjkalo prostora.

Uporabna loputa za prevoz daljših predmetov

Uporabna loputa za prevoz daljših predmetov

V različici L1 lahko z domiselno odprtino v predelni steni prevažate do 3,0 metra dolge predmete, v različici L2 pa celo do 3,4 metra dolge predmete. 

Veliko prostora za ves tovor

Veliko prostora za ves tovor

Transit Connect je opremljen z novo zasnovo jeklene predelne stene, ki uporabni prostor za tovor poveča za približno 50 litrov. V prostoru za tovor lahko prevažate dve evropaleti ali štiri standardne plošče z dimenzijami 2,4 x 1,2 metra.

Veliko uporabnih prostorov za shranjevanje

Veliko uporabnih prostorov za shranjevanje

V novem Transitu Connect je na voljo veliko praktičnih odlagališč. Polica nad voznikom in sovoznikom omogoča učinkovito uporabo sicer neizkoriščenega prostora, da je lahko kabina vedno urejena, vsi predmeti, ki jih potrebujete, pa so vedno dosegljivi.

Robustna, a preprosto pomična stranska vrata

Robustna, a preprosto pomična stranska vrata

Pri tako obsežni tovorni površini so še kako pomembna široka stranska vrata. In ker jih boste pogosto odpirali in zapirali, je celoten mehanizem prilagojen tako, da omogoča lahkotno upravljanje in trpežnost hkrati. Najnovejša konstrukcija olajša dostop skozi stranska tovorna vrata in je združljiva s številnimi transportnimi sistemi za dostavna vozila na trgu.

Praktične in varne točke za pritrditev tovora na straneh vozila

Praktične in varne točke za pritrditev tovora na straneh vozila

Pritrdišča za tovor so običajno na tleh. Pogosto so težko dostopna, ko hočemo nanje pričvrstiti tovor. Transit Connect prinaša zanimivo rešitev: točke za pritrditev so nad tlemi na stranicah prostora za tovor. Tako je tovorno dno brez ovir in brez pasti, v katerih se nabira umazanija, zato ga je laže očistiti.

Bolje osvetljen prostor za preprostejše natovarjanje in raztovarjanje

Bolje osvetljen prostor za preprostejše natovarjanje in raztovarjanje

Osvetlitev prostora za tovor je del serijske opreme. Naročite lahko tudi izvedbo z izjemno svetlimi lučkami LED.

Posebna zaščita tovorne površine

Posebna zaščita tovorne površine

Če v ponudbi opreme za doplačilo izberete talno oblogo, ki jo je mogoče preprosto očistiti, ste lahko brez skrbi glede zaščite tovorne površine. Trpežna talna obloga omogoča preprosto natovarjanje in raztovarjanje, čiščenje je hitro in preprosto, poleg tega pa vam pomaga, da ohranite visoko vrednost vozila v primeru prodaje.

Dolgotrajno jamstvo proti prerjavenju zagotavlja dodatno varnost

Dolgotrajno jamstvo proti prerjavenju zagotavlja dodatno varnost

Še en dokaz kakovosti izdelave je serijsko jamstvo proti prerjavenju – pri Transitu Connect traja kar dvanajst let.

Transit Connect s prihrankom do 4.000 €

Transit Connect odlikujejo čvrstost, trpežnost in funkcionalnost, tako značilne za Transita, dopolnjujejo pa jih dovršene funkcije, kot sta odprtina v predelni steni za prevoz daljših predmetov in prilagodljiv sovoznikov sedež.

 

  • 4 leta jamstva brez omejitve kilometrov
  • Mednarodni dostavnik leta 2014 in dostavno vozilo leta 2019 (PAL)
  • do 2 evropaleti in do 670 kg tovora
  • talna dolžina tovornega prostora 2150 mm
  • možnost nalaganja Evropalete skozi bočna vrata*
  • mednarodno nagrajeni bencinski motor EcoBoost
  • nov 8-stopenjski samodejni menjalnik

*možno le pri izvedenkah L2

 

Vozila na zalogi

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

NOVA d.o.o.