Nova

Ford S-MAX

Pametne tehnologije in nadvse sodoben slog, osupljiva zmogljivost in natančna vodljivost: to S-MAX-a dela drugačnega.

Prilagodljivost, praktičnost in učinkovitost definirajo vozilo. S široko paleto izjemnih tehnologij pa je to eno najpametnejših pet oziroma sedemsedežnih vozil, kar jih je na voljo. 

Aktivno življenje? Našli ste avtomobil, ki je izdelan nalašč zanj.

Dizajn

S-MAX ima osupljivo obliko, ki s svojimi potezami skrbi za optimalno aerodinamičnost. Nadvse moderna notranjost je opremljena z najnaprednejšimi tehnologijami.  

S-MAX s svojo osupljivo in dinamično obliko na cesti izstopa.

Njegove gladke in tekoče poteze zagotavljajo še večjo aerodinamičnost. Kombinacija elementov avtomobila, kot so izredno tanki žarometi, kromirani detajli in zadnji spojler, zgolj dodatno poudarjajo slog športne limuzine.

ZUNANJOST

S-MAX s svojo osupljivo in dinamično obliko na cesti izstopa.

NOTRANJOST

Udoben, a poživljajoč. Sproščujoč, a razburljiv. Vstopite v notranjost povsem novega Forda S-MAX in občutite njegovo dovršenost: dinamično svetišče, ki združuje najsodobnejši slog, vrhunske detajle in izjemne tehnologije.

Izbirate lahko iz širokega spektra drznih in modernih barv zunanjosti: med drugim tudi novo barvo, imenovano Metalicious, ki je na voljo izključno za S-MAX-a.

BARVE

S-MAX je na voljo v devetih barvah:

 

Blazer Blue

 

Magnetic

 

Metalicious

 

Frozen White

 

Panther Black

 

Deep Impact Blue

 

Moondust Silver

 

Guard

 

Ruby Red

Vozna izkušnja

Zanesljivost v spremenljivih pogojih

Pametni sistem pogona na vsa kolesa (AWD) zmore določiti, koliko oprijema, ravnotežja v vožnji skozi ovinek in odzivnosti avtomobil potrebuje na mokrem, suhem ali ledenem oziroma spremenljivem terenu. Tehnologija lahko pogon preusmeri na sprednjo ali zadnjo os, odvisno od pogojev na cesti. Ta sistem z »navorom na zahtevo« tako zagotavlja odlično vodljivost in še večjo učinkovitost. 

Električni servoojačevalnik krmiljenja, ki se odziva na vsako situacijo 

Električni servoojačevalnik krmiljenja (EPAS) samodejno prilagaja svoje delovanje hitrosti in voznim pogojem. Pri vožnji z nizko hitrostjo sistem poskrbi, da lahko volan obračate lažje in lahkotneje, s čimer zagotovi boljšo okretnost. Pri vožnji z višjimi hitrostmi, ko potrebujete več nadzora, pa krmiljenje postane trše. Sistem EPAS zdaj z nadzorom proti spodrsavanju upošteva tudi bočni veter in ostale vozne pogoje, medtem ko aktivna pomoč proti tresenju volana zmanjšuje neželene vibracije na volanskem obroču.

Z obeh strani vidi, kaj se dogaja okrog njega

Majhna in neopazna kamera na sprednjem delu S-MAX-a na večfunkcijskem zaslonu vašega avtomobila prikaže deljeno sliko, tako da lahko vidite vozila, kolesarje ali pešce, ki se vozilu približujejo od strani. Ta nova tehnologija (na voljo kot dodatna oprema) je neprecenljiva, ko skušate zapustiti tesno parkirno mesto ali se vključiti v gost promet na cesti, kjer je pogled na njo oviran.   

Parkiranje in speljevanje brez stresa 

Z uporabo različnih tehnologij sistem za aktivno pomoč pri parkiranju vozilo več kot le krmari v bočne parkirne prostore. Aktivna pomoč pri izvozu iz bočnega parkirnega mesta vam pomaga tudi pri vključevanju v promet. Sistem za aktivno pomoč pri vzvratnem prečnem parkiranju zazna prisotnost prostora, ki ustreza vašemu vozilu, nato pa vas zapelje na ustrezno mesto. Tu je še sistem z aktivno pomočjo pri bočnem parkiranju, ki vas opozori, če je okrog vozila kakršna koli bočna ovira.

Tempomat, ki se samodejno prilagodi 

S tehnologijo prilagodljivega tempomata lahko izbirate hitrost, s katero želite voziti, in sistem jo bo ohranjal. Če vgrajeni senzor RADAR pred vami zazna vozilo, bo upočasnil avtomobil, da ohrani predhodno določeno razdaljo.  Ko je cesta pred vami spet prazna, sistem pospeši do izbrane hitrosti.

Preprostejša vzvratna vožnja, saj lahko vidite, kaj je za vozilom

Stebrički, nizki zidovi ... kamera za vzvratno vožnjo prikaže vse, kar se nahaja za vozilom, na zaslonu, ki je vgrajen v sredinsko konzolo, in se samodejno vklopi, ko izberete vzvratno prestavo. Sistem prikaže tudi navidezne črte, da vam pomaga parkirati v še tako tesne parkirne prostore.  

Panoramsko strešno okno za večji občutek sproščenosti in prostornosti

S pritiskom na gumb se elektronsko krmiljeni strešni zastor pomakne nazaj ter tako omogoči naravni svetlobi, da prodre skozi panoramsko strešno okno. Hkrati pa sončno odbojno steklo ohranja svežino in vas ščiti pred škodljivimi UV-žarki. 

Ohranjajte idealno temperaturo 

Zmogljiv klimatski sistem skrbi, da vam bo zmeraj ravno prav toplo oziroma hladno. Vgrajena je dvopodročna elektronska klimatska naprava s samodejnim uravnavanjem temperature (DEATC), ki vam omogoča, da izberete temperaturi, ki ustrezata vam in vašemu sopotniku. Odločite se lahko tudi za »tripodročni« klimatski sistem, s katerim je temperaturo mogoče nastaviti ne samo za voznika in sopotnika, ampak tudi za ostale potnike v drugi in tretji sedežni vrsti.  

Hitro očistite svoje vetrobransko steklo s funkcijo Quickclear   

Ta pametna funkcija je zasnovana za to, da vas v ledenih jutrih spravi hitreje na pot. Preprosto pritisnite gumb in ultra tanka vlakna se ogrejejo in odmrznejo ter tako odrosijo vaše vetrobransko steklo in odmrznejo brisalce. Sistem začne delovati v nekaj sekundah, celo pri temperaturah pod ničlo. 

Sedeži, ki nudijo dodatno oporo ... in masažo

Ergonomski sedeži Multi-Contour so na voljo za voznika in sovoznika, njihov dizajn pa omogoča popolno nastavljanje. Tako zagotavljajo dodatno oporo, kjer je potrebno in nudijo masažo, da boste na daljših vožnjah sproščeni. Sedeži so na voljo z ogrevanjem, tako da si lahko nastavite zares idealno temperaturo. 

Pameten sedežni sistem za največjo mero prilagodljivosti

Vsestranski sedeži dajejo veliko prostora za pet/sedem oseb, sedeže v drugi in tretji vrsti pa je mogoče podreti, tako so vam na voljo številne različne konfiguracije sedenja in odlaganja. Na primer, sedeže v drugi ter tretji vrsti lahko s pritiskom na gumb podrete do konca in tako v trenutku naredite prostor za športno opremo ali večje kose kupljenega blaga. 

Odvečne skrbi, da ne boste prekoračili omejitve hitrosti

Sistem za samodejno prilagajanje hitrosti (ISA) je zasnovan za večji nadzor nad hitrostjo, tako da se boste lahko bolje osredotočili na cesto. Kamera za prepoznavanje prometnih znakov najprej samodejno zazna trenutno omejitev hitrosti (ko je aktivirana), sistem pa vašo najvišjo nastavitev hitrosti nato prilagodi tej omejitvi. 

Prostoročno odpiranje vrata prtljažnika

Ko imate polne roke, bo S-MAX zaznal ključ, vi pa morate z nogo samo zamahniti pod zadnjim odbijačem in vrata prtljažnika se bodo samodejno odprla ali zaprla.

Brez ključa pomeni brez napora

Fordov sistem za odklepanje in zagon vozila brez ključa vam omogoča zaklepanje in odklepanje avtomobila, ne da bi morali vzeti ključ iz žepa ali torbe. Ta možnost je torej idealna rešitev, ko imate polne roke.

Zaženite svoj avtomobil s pritiskom na gumb

Zdaj ključa ne potrebujete več. Ko pritisnete pedal za sklopko (ali za zavoro pri samodejnem menjalniku), preprosto pritisnite gumb za zagon vozila Ford Power in motor bo zaživel.

Hi-fi zvok

Zvočni sistem z devetimi zvočniki je del standardne opreme za Ford SYNC 2 in bo v celotnem avtomobilu poskrbel za izjemno jasen zvok. Odločite se lahko tudi za sistem Premium z digitalnim radijskim sprejemnikom (DAB) in 12 zvočniki znamke Sony, ki vam bodo pričarali odlično vzdušje poslušanja. 

Ford SYNC 2. Napredna prostoročna tehnologija in zaslon na dotik

Naslednja generacija Ford SYNC 2 omogoča brezžično povezavo vašega mobilnega telefona in MP3 predvajalnika. Preko preprostih in intuitivnih glasovnih ukazov ali preko 8" barvnega zaslona na dotik lahko upravljate predvajanje glasbe ter uporabljate telefon, navigacijski sistem in klimatsko napravo.

Fordov sistem Easy-Fuel za preprečevanje dolivanja napačnega goriva   

Po zaslugi tega sistema je v vaš S-MAX skorajda nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna šoba preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem Easy-Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno.  

Brezskrbna souporaba avtomobila s pametnim programskim ključem MyKey®

Ford MyKey® vam omogoča, da določite največjo hitrost, nastavite opomnik za varnostni pas in celo nadzirate glasnost zvočnega sistema. Ta tehnologija je zasnovana z namenom, da lahko avtomobil brez vsake skrbi posodite prijatelju ali družinskemu članu, saj lahko programirate omejitve, ki jih želite nastaviti za ta ključ. »Skrbniški« ključ brez omejitev lahko obdržite zase in celo imate več kot enega od vsakega. 

Napredni sistem, ki vam pomaga ostati na voznem pasu

Sistem za ohranjanje voznega pasu uporablja naprej obrnjeno kamero, da zazna, ali nenamerno drsite s svojega voznega pasu. Sistem za ohranjanje voznega pasu vas nato opozori s tresenjem volana in vizualnim opozorilom. Če se na to odzovete prepočasi ali se sploh ne odzovete, vam sistem za ohranjanje voznega pasu lahko ponudi pomoč pri krmiljenju, da vas varno zapelje nazaj na pravi vozni pas. Tehnologija je zasnovana za večpasovne ceste (na primer avtoceste), tako da se bo samodejno izklopila pri hitrostih pod 65 km/h, lahko pa jo izklopite tudi ročno.

Zmogljivost in varčnost

EcoBoost: brez kompromisov med močjo in učinkovitostjo

Na voljo vam je več bencinskih motorjev EcoBoost, ki uporabljajo kombinacijo neposrednega vbrizgavanja bencina in prisilnega polnjenja, da ustvarijo osupljivo zmogljivost in varčnost: 

1,5-litrski bencinski motor EcoBoost je nova pridobitev v paleti revolucionarnih motorjev EcoBoost. Motor je bil pametno zmanjšan iz 1,6-litrskega motorja EcoBoost, zaradi česar so izpusti manjši, (skupna) poraba goriva s 6,5 litri/100 km še zmeraj varčna, razvije pa lahko 160 KM. Na voljo je tudi še zmogljivejša, 2,0-litrska izvedba motorja EcoBoost, ki pa zmore osupljivih 240 KM. 

Širok nabor dizelskih motorjev

Prisegate na dizelski motor? Z naprednim, povsem novim 2,0-litrskim motorjem Bi-turbo TDCi lahko izbirate med štirimi ravnmi moči motorja: 120 KM, 150 KM, 180 KM in 210 KM. Vsak izmed teh motorjev obsega najsodobnejšo tehnologijo, ki povečuje njegovo moč, navor ter varčnost, pri tem pa zmanjšuje izpuste, za kar se gre zahvaliti napredni zasnovi, ki zagotavlja do 7 % manjše izpuste CO2 in še varčnejšo porabo goriva.

Primite za volan in prevzemite nadzor

Prenovljena zasnova šasije, natančno uravnoteženo sprednje in zadnje vzmetenje ter široka paleta pametnih tehnologij: skupaj zagotavljajo največjo mero zmogljivosti in natančne vodljivosti v vsaki situaciji.

Moč izbire

S-MAX vam je na voljo s tremi različnimi menjalniki. 6-stopenjski ročni menjalnik ima višjo navorno zmogljivost in zagotavlja gladko ter natančno menjavanje prestav. 6-stopenjski samodejni menjalnik se prav tako ponaša z višjo navorno zmogljivostjo, točke prestavljanja pa so natančno umerjene, kar daje največjo možno mero moči in učinkovitosti. Odločite se lahko tudi za pogon na vsa kolesa in šeststopenjski menjalnik Ford PowerShift.

Menjalnik Ford PowerShift. Hiter in varčen z gorivom

Ta napredni šeststopenjski menjalnik združuje udobje samodejnega menjalnika in nadzor, ki ga zagotavlja ročni menjalnik. Naslednjo prestavo izbere že vnaprej, tako da med prestavljanjem ne izgubljate moči motorja. Izjemno hitro in gladko menjavanje prestav, ki ga zagotavlja menjalnik PowerShift, zagotavlja bolj umirjeno vožnjo, pri tem pa v primerjavi z običajnim samodejnim menjalnikom prihrani tudi nekaj goriva in zmanjša izpuste CO2.

Obvolanski prestavni ročici: uživajte v hitrem prestavljanju v samodejnem načinu

Samodejni prestavni ročici, ki sta običajno na voljo le pri luksuznih športnih avtomobilih, sta sedaj na voljo tako v kombinaciji s 6-stopenjskim menjalnikom kakor tudi z menjalniki PowerShift. S to tehnologijo, ki izvira iz dirkalnih vozil, vam je hitro, enostavno prestavljanje sedaj na dosegu prstov. Prestavni ročici sta vgrajeni ob volanskem obroču, zato postane prestavljanje učinkovitejše tudi pri vožnji v ovinek.  

Napredno vzmetenje za odlično vožnjo in vodljivost

Napreden mehanizem zadnjega vzmetenja z več vodili v kombinaciji z izboljšanim sprednjim vzmetenjem z »macphersonovo vzmetno nogo« zagotavlja odličen nadzor nad kolesi in kakovost vožnje, kar je samo pika na i sicer že zelo odzivni vodljivosti avtomobila. 

Z enako količino goriva zdaj še dlje

S-MAX je zasnovan, da karseda izkoristi prav vsako kapljo goriva,  ki jo natočite v avtomobil. Izboljšana je tudi učinkovitost motorja, ki se ponaša s tehnologijami za varčnejšo porabo goriva.  

Pametni informacijski sistem, ki vam pomaga voziti varčnejše    

Inovativni sistem Ford Eco Mode nenehno ocenjuje vpliv vašega načina vožnje na porabo goriva. Sistem analizira vašo hitrost, menjavanje prestav, zaviranje in reakcijski čas ter število kratkih in dolgih potovanj, ki jih opravite. Pametna programska oprema vam nato svetuje, kako lahko zmanjšate porabo goriva.

Porabite manj goriva s sistemom Start-Stop 

Ko se ustavite ob semaforju ali v koloni, lahko ta tehnologija samodejno ustavi motor (ne prekine pa delovanja pomembnejših naprav, kot so žarometi, klimatska naprava, radio in Ford SYNC). Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, samo pritisnite sklopko in izberite prvo prestavo kot običajno in sistem se bo ponovno zagnal. Sistem Start-Stop je zlasti učinkovit v mestih in na mestnih ulicah, kjer lahko porabo goriva zmanjša za do 10 % (mestna vožnja).

Varčnejši način polnjenja akumulatorja   

Za razliko od običajnih sistemov tehnologija pametnega regenerativnega polnjenja akumulator polni le, kadar je to potrebno, in če je le mogoče, ne medtem ko pritiskate stopalko za plin. To vam pomaga prihraniti še več goriva in ob tem dodatno zmanjšati izpuste.

Varnost in zaščita

Sistem, ki pomaga pri zaščiti pešcev

Sistem za preprečevanje naleta s funkcijo prepoznavanja pešcev zaznava ljudi (in večje predmete) na cesti oziroma analizira, kdo bi lahko prestregel pot vašemu vozilu ter vas tako opozori o prisotnosti. Če se ne odzovete, bo sistem samodejno začel zavirati. Tehnologija pomaga zmanjšati resnost poškodb pri nezgodah oz. vam pomaga, da se jim izognete, in deluje pri hitrostih do 80 km/h.

Žarometi, ki izboljšajo vidljivost v ovinkih 

Prilagodljiva žarometa s tehnologijo LED z aktivnim prilagajanjem svetlobnega snopa 'Ford Dynamic LED' nista samo osupljiva, ampak tudi pametna. LED luči v žarometih zagotavljajo natančno padanje svetlobnega snopa, njihova intenzivna naravna svetloba pa skrbi za izjemno osvetlitev. Del opreme so tudi dnevne luči. Tradicionalne smerne utripalke so nadomeščene s smerniki iz LED trakov, ki se osvetlijo zaporedno, tako da jih drugi vozniki takoj opazijo. Povrhu vsega so na voljo še dolge luči, ki se samodejno prilagajajo in tako povečujejo vidljivost, ne da bi pri tem zaslepile druge voznike. Žarometi se ponašajo še s to osupljivo lastnostjo, da sledijo cesti, tako da boste v vožnji skozi ovinke videli še bolje.

Usklajeni varnostni sistemi se aktivirajo v delčku sekunde

Napreden pametni zaščitni sistem (IPS) usklajuje vrsto varnostnih funkcij, s čimer skrbi za največjo mero zaščite za vas in vaše sopotnike. S-MAX ima togo ogrodje potniške kabine, ki vpije energijo trka, in napredni tehnologiji sedežev ter varnostnih pasov, ki zmanjšata možnost telesnih poškodb v primeru nesreče.

Več moči za zaviranje v sili  

Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) omogoča vašemu vozilu kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Nadzira se samodejno preko sistema ESP, ki zazna, kako močno ste pritisnili stopalko za zavoro in to silo po potrebi samodejno poveča.    

Ogledala, ki vidijo, česar vi ne morete

Sistem za zaznavanje vozil v mrtvem kotu v vzratnih ogledalih s funkcijo opozarjanja na prečni promet pri vzvratnem izvozu iz parkirnega mesta (BLIS) vam lahko pomaga varneje zamenjati vozni pas, saj uporablja radarska tipala, ki zaznajo vozila, ki bi utegnila biti skrita v vašem mrtvem kotu na obeh straneh vašega vozila. Če zaznajo vozilo, ki ga ne vidite, vas opozorijo s prižigom oranžne lučke, ki je dobro vidna na zunanjem ogledalu na isti strani.

Vidi vozila, ki bi jih lahko spregledali 

Ko vzvratno zapuščate parkirni prostor in nimate dobrega pregleda nad prometom, lahko funkcija opozarjanja na prečni promet pri vzvratnem izvozu iz parkirnega mesta zazna prihajajoča vozila in odda zvočno opozorilo. Tehnologija poskrbi tudi, da se vklopi lučka v stranskem ogledalu: levem ali desnem, odvisno od smeri prihajajočega vozila. 

Zanesljivost v zahtevnejših razmerah    

Vozilo je opremljeno z elektronskim stabilizacijskim programom (ESP), ki združuje vrsto tehnologij, zasnovanih, da omogočijo večji nadzor nad vozilom. Senzorji zaznajo nenadne spremembe v krmarjenju, zaviranju ali obnašanju vozila, ki lahko povzročijo izgubo nadzora, nato pa sistem ESP natančno prilagodi hitrost posameznega kolesa, kar ustali stabilnost vozila in preprečuje zdrsavanje. Funkcije sistema ESP vključujejo pomoč pri speljevanju v klanec, pomoč pri zaviranju v sili in elektronsko predpolnitev tlaka v zavornem krogotoku.      

Hitrejša, krajša zaviranja v sili

Ko vozilo zazna potencialno situacijo, v kateri bo treba zavirati v sili, enota ESP prednapolni zavorni sistem, tako da zmanjša vrzel med zavornimi ploščicami in koluti. Tehnologija, poznana kot elektronski sistem za predpolnitev tlaka v zavornem krogotoku, pomaga pri zmanjševanju zavorne poti vozila.

Maksimalen nadzor nad vožnjo v zavojih  

Sistem za razporejanje navora uravnava navor motorja med sprednjima kolesoma ter se tako prilagaja vozni površini in razmeram na cesti. Sistem deluje 100-krat na sekundo, kar je 33-krat hitreje od mežika z očmi. To pomeni boljši oprijem in izredno natančno krmiljenje, kar boste odkrili ob pospeševanju v zavojih.

Stalna zaščita pred prevrnitvijo   

Sistem proti prevračanju je zmožen zaznati prekomerno kotaljenje karoserije in druge manevre, ki lahko privedejo do morebitne prevrnitve vozila. Ta tehnologija nato samodejno zavre posamezna kolesa in prilagodi plin ter vam tako pomaga, da znova dobite oblast nad vozilom.

Dodaten nadzor pri speljevanju v klanec   

Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju na klancu začeli drseti nazaj ali naprej. Deluje tako, da ohrani pritisk na zavore dodatne 2,5 sekunde ter vam tako daje več časa in nadzora, ko prestavite nogo s stopalke za zavoro na stopalko za plin. 

Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.     

Napreden sistem zračnih blazin

Sistem zračnih blazin, ki obsega zračne blazine za medenico in prsni koš na sprednjih sedežih, odločite pa se lahko tudi za vgradnjo bočnih zračnih blazin za zunanja sedeža v drugi vrsti. 

Pomoč pri zagotavljanju varnosti otrok    

Druga sedežna vrsta je opremljena s pritrdišči ISOFIX za otroške sedeže. 

Ford SYNC 2 s funkcijo Emergency Assistance

Pomemben del sistema Ford SYNC 2 je pomoč v sili Ford Emergency Assistance*. Ta funkcija, ki vam lahko reši življenje, je zasnovana, da vam pomaga opraviti klic v sili, službam za ukrepanje ob nesrečah pa lahko v vašem jeziku posreduje informacije o lokaciji vašega vozila. Klic lahko ustavite ali pa govorite s to službo, če jo potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot so GPS-koordinate, tudi če ste nezavestni.*

*Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih. 

NAJVEČJA MERA VARNOSTI

Računate lahko na širok nabor varnostnih funkcij, ki so vgrajene, da S-MAX-a varujejo pred tatovi.

Alarmna zaščita

Alarm Thatcham Category 1 je dovršen sistem, ki se samodejno vklopi, ko zaklenete vozilo, in sproži močan zvočni signal ob vlomu v vozilo, ob dvigovanju vozila ali če tipala gibanja zaznajo kakršno koli premikanje v notranjosti vozila. 

Izvedenke

 

Ford S-MAX Trend
že od 25.900 €

Oprema:

ZUNANJE LASTNOSTI

 • 17x7,5'' jeklena platišča z okrasnimi kolesnimi pokrovi
 • ​17x7,5'' 5x2-kraka platišča iz lahke zlitine (samo izvedenke z motorjem 2.0 EcoBoost in izvedenke z AWD)
 • Pnevmatike 235/55
 • Mini rezervno kolo s pnevmatiko 125/80 R16
 • Projektorska halogenska žarometa
 • Dnevne luči
 • Prednji meglenki s kromirano obrobo
 • Statični lučki za osvetljevanje zavoja pri počasnem zavijanju 
 • vgrajeni v prednji meglenki
 • Zadnje luči LED
 • Tretja zavorna luč LED
 • Zadnja meglenka
 • Prednji in zadnji navoj za namestitev vlečnega ušesa
 • Kljuke za odpiranje vrat v barvi karoserije
 • Vzvratni ogledali v barvi karoserije
 • Zadnji odbijač v barvi karoserije
 • Ogrevani in električno nastavljivi ter poklopni vzvratni ogledali
 • Laminirano vetrobransko steklo
 • Zatemnjena stekla
 • Ogrevano zadnje steklo
 • Brisalec zadnjega stekla 
 • Prednji odbijač v barvi karoserije
 • Gornji del maske motorja s kromirano obrobo
 • Gornji del maske motorja s kromiranimi letvicami
 • Letvica za zaščito pred praskami nameščena na nakladalnem robu zadnjega odbijača
 • Rezervoar za gorivo - 68 litrov

NOTRANJE LASTNOSTI

 • V usnje odet volanski obroč ter zaključek prestavne ročice
 • Sredinski naslon za roko
 • Avdio sistem SYNC I:

- AM/FM radio s CD-/MP-3 predvajalnikom
- SYNC I (Bluetooth® sistem za prostoročno telefoniranje in brezžično 
- pretakanje glasbe iz združljive naprave na avdio sistem vozila, sistem za klic v sili)
- USB vtičnica
- AUX vtičnica
- matrični prikazovalnik
- Osem zvočnikov

 • 2,3'' monokromatski LCD zaslon potovalnega računalnika
 • Nastavljiva prednja športna sedeža (po višini, naprej/nazaj, naklon naslona ter nastavljiva ledvena opora)
 • ​Predala pod prednjima sedežema
 • V štirih smereh nastavljiva prednja vzglavnika
 • Trije samostojni sedeži v drugi vrsti
 • ​V štirih smereh nastavljivi zadnji sedeži (naprej/nazaj, naklon naslona)
 • Elektro-mehansko podiranje sedežev v drugi vrsti 'Easy Fold Flat'
 • ​Prostor za shranjevanje v oblogah prednjih (do velikosti 1,5-litrskih plastenk) in oblogah zadnjih vrat
 • Držali za plastenke v sredinski konzoli
 • Predal za shranjevanje pod sredinskim naslonom za roko
 • Osvetljen in s tekstilno oblogo odet predal za rokavice
 • Žepa na hrbtni strain naslonjal prednjih sedežev
 • Talni predal v drugi vrsti
 • ​​Prednji in zadnji tkani preprogi z višjo gramaturo
 • Tekstilna prevleka A-stebrička
 • Tkana stropna obloga
 • Stropna konzola s predalom za shranjevanje očal
 • Stropna konzola s pomožnim konveksnim (širokokotnim) ogledalom za nadzor potnikov v kabini
 • ​Ambientalna osvetlitev potniške kabine
 • ​LED osvetlitev potniške kabine
 • Prednja senčnika z osvetljenim ogledalom
 • ​Ročke za pomoč pri vstopu/izstopu v prvi in drugi vrsti
 • Kljukici za obešanje oblačil v drugi vrsti
 • Reži za prezračevanje druge vrste nameščeni na hrbtni strani sredinske konzole
 • ​Talna zračnika za prezračevanje druge vrste nameščena pod prednjima sedežema
 • Zaščita notranje strani pragov prednjih in zadnjih vrat
 • Bočni oblogi prtljažnega prostora s predaloma za shranjevanje
 • ​Štiri zanke za pričvrstitev prtljage v prtljažnem prostoru
 • LED lučka za osvetlitev tal  vgrajena v oblogo prtljažnih vrat
 • ​Rolo nad prtljažnim prostorom

PRIROČNOST IN UDOBJE

 • Dvopodročna klimatska naprava s samodejno regulacijo temperature 'DEATC'
 • Zagon vozila brez ključa 'Keyless Start' 
 • Protiprašni filter z aktivnim ogljem (filtracija prahu, pelodov trav in vonjav)
 • Dodatni PTC grelec kabine (razen v kombinaciji z motorjem 2.0 EcoBoost)
 • ​Tempomat s funkcijo nastavljivega omejevalnika hitrosti
 • Električni servoojačevalnik krmiljenja (EPAS)
 • Po višini in globini nastavljiv volanski obroč
 • Nastavitev višine snopa žarometov iz notranjosti vozila
 • Po višini nastavljiva prednja varnostna pasova
 • 12-voltna pomožna vtičnica v prvi, drugi in tretji vrsti
 • Izklop žarometov s časovno zakasnitvijo 'Follow me home lightning'
 • Električni pomik prednjih stekel z enojnim dotikom
 • Električni pomik zadnjih stekel z enojnim dotikom
 • Funkcija daljinskega odpiranja in zapiranja stekel
 • Ogrevani in električno nastavljivi vzvratni ogledali
 • Električno preklopni vzvratni ogledali
 • Dva preklopna ključa za daljinsko centralno odpiranje
 • Prednja brisalca s tipalom za dež
 • Samodejna zatemnitev merilnikov armaturne plošče
 • Elektrokromatsko samozatemnitveno vzvratno ogledalo
 • Pomoč pri speljevanju v klanec 'HSA'
 • Elektronsko krmiljena parkirna zavora
 • 'Ford Easy-Fuel' sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva
 • Start/stop sistem (razen v kombinaciji z motorjem 2.0 EcoBoost)

VARNOST IN ZAŠČITA

 • Elektronski nadzor stabilnosti 'ESC'
 • Preprečevanje zdrsa pogonskih koles 'TCS'
 • Zaščita pred prevračanjem 'RSC' z nadzorom vožnje skozi ovinke
 • Protiblokirni zavorni sistem 'ABS' z elektronsko porazdelitvijo zavorne moči 'EBD'
 • Pomoč pri zaviranju v sili 'EBA'
 • Samodejni vklop opozorilnih luči ob silovitem zaviranju
 • Zračna blazina za voznika
 • Zračna blazina za sovoznika s ključavnico za izklop
 • Zračna blazina za voznikova kolena
 • Prednji bočni zračni blazini
 • Zračni zavesi za prvo in drugo vrsto
 • Zračni zavesi za tretjo vrsto (izvedenke s tretjo vrsto sedežev)
 • Omejevalnik zatezne sile prednjih varnostnih pasov
 • Opozorilnik za nepripet varnostni pas v prvi in drugi vrsti
 • Prikazovalnik pripetih varnostnih pasov v drugi vrsti
 • Prikazovalnik pripetih varnostnih pasov v tretji vrsti (izvedenke s tretjo vrsto sedežev)
 • Notranji gumb za centralno zaklepanje na voznikovih in sovoznikovih vratih
 • Elektronska ključavnica za zaklepanje vrat druge vrste (za zaščito otrok)
 • Elektronska blokada električnega pomika stekel v drugi vrsti
 • Sistem ISOFIX na vseh sedežih druge vrste
 • Prepoznavanje prometnih znakov (izbranih znakov za izrecne odredbe)
 • Pametni ključ za varno vožnjo druge generacije 'MyKey Gen II'
 • Nadzor tlaka v pnevmatikah 'TPMS'
 

Ford S-MAX Titanium
že od 28.760 €

Dodatno k opremi Trend

Oprema:

ZUNANJE LASTNOSTI

 • 17x7,5'' 10-kraka platišča iz lahke zlitine (razen izvedenk z motorjem 2.0 EcoBoost in izvedenk z AWD)
 • 17x7,5'' 5x2-kraka platišča iz lahke zlitine (samo izvedenke z motorjem 2.0 EcoBoost in izvedenke z AWD)
 • Pnevmatike 235/55
 • Odklepanje in zagon vozila brez ključa 'Keyless Entry'
 • LED dnevne luči vgrajene v prednja žarometa
 • Spodnji del maske motorja s kromirano obrobo
 • Kromirana obroba bočnih stekel
 • Dvojna izpušna cev s kromirano obrobo v odbijaču (v kombinaciji z motorjem 2.0 EcoBoost, 2.0 TDCi 132 kW ter 2.0 TDCi 154 kW)

NOTRANJE LASTNOSTI

 • Informacijski vmesnik armaturne plošče z barvnim TFT zaslonom in dvema analognima številčnicama
 • Multimedijski vmesnik SYNC

- AM/FM radio s CD-/MP-3 predvajalnikom
- 8'' TFT zaslon na dotik
- SYNC (Bluetooth® sistem za prostoročno telefoniranje in brezžično pretakanje glasbe iz združljive naprave na avdio sistem vozila, sistem za klic v sili)
- 2 x USB vtičnica
- kompas
- 8 zvočnikov

 • Osvetlitev ročk za odpiranje vrat, sredinskega predala, sredinske konzole ter prednjega in zadnjega predela za stopala
 • Suličasti vstavki v oblogah prednjih vrat in v armaturni plošči 'Titanium'
 • Pokriti držali za plastenke v sredinski konzoli

PRIROČNOST IN UDOBJE

 • Ogrevano vetrobransko steklo z ogrevanimi šobami za pranje stekla
 • Prednja in zadnja tipala za pomoč pri parkiranju
 • Tipalo za samodejni vklop prednjih žarometov in zadnjih luči
 • Samodejno preklapljanje med dolgima in zasenčenima žarometoma
 • Ogrevana prednja sedeža


VARNOST IN ZAŠČITA

 • Pomoč pri ohranjanju smernega pasu 'LKA'

- opozarjanje na nenamerno menjavo smernega pasu 'LDW'
- opozarjanje na nezbranost voznika

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

NOVA d.o.o.